sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Erikoispostaus! Ladyn alku tarina

Moikka! Nyt tulee postaus mun ja ladyn alku taipaleesta ja nyky hetkestä.

Kun L tuli meille en tiennyt hevosesta juuri mitään, en edes kokeillut (juu tiedän ehkä hivenen tyhmää). Ladyhän tuli minulle ''ratsutus'' mielessä kokeiluun, että saanko minä sitä menemään ja kyllä hiuksia revittiin jo ekan kerran kun hevosen ratsastin. Oli aika tuulinen päivä ja meillä oli puu kasan päällä pressu joka sitten kovemmassa tuulen puuskahduksessa vähän rapisi ja L meinasi että heido veti jätti pukin ja yritti lähteä, en onneksi tippunut. Muillakin kierroksilla L yritti siinä samassa kohdassa aina lähteä.
Ravista muistan sen verran että olin silleen ''wow vähänkö ihana ravi!'' ja ravi on Ladyn ehkä mukavin askelaji. Ravissa L kulki vähän jännittyneenä ja menin aika löysin ohjin ekan kerran, niinkuin yleensä aina kun ratsastan uudella hevosella niin mahd. pehmeällä kädellä ja hieman löysällä ohjalla.
Laukka olikin sitten outoa. L yritti kaahata ja en pystynyt istua satulassa kun neidillä oli niin iso laukka silloin varsinkin verrattuna Kauhuun, edellisellä ponillanikin oli isompi laukka kun Kauhulla. En kauheasti vaatinut

Toisella kerrallakin viellä vähän katseltiin miten toimii.

Kolmannella kerralla tiesin jo vähän miten L toimii ja otin lyhyempää ohjaa ja tein töitä, se oli ensimmäinen kerta kun kokosin ladya laukassa ja ravissa. En muista mitä silloin tarkalleen ajattelin mutta jotain ''ompa upea hevonen''

Tähän asti varmaan osa teistä ajattelee ''Miten noilla muka jotain ongelmii on ollu, ihan helpoltahan toi kuulostaa'' Vaikeudet olikin vasta edessä....
Ja Ladyhan pelkäsi myös ihmistä kuollakseen. Oli todella jännittynyt kun karsinaan meni ja hyppi suoraan sanoen seinille

En muista mones kerta se oli kun neidillä ratsastin varmaankin 5.des tai 6.des, se oli hyppy kerta. Joka olikin täys katastrofi! Vasempaan suuntaan  ''ja lähti esteen jälkeen kunnolla viemään ja otin sitä sitten vähän liikaa kiinni ja L pomppasi kunnolla pystyyn ja toisella kerralla sama juttu, mutta samaa virhettä en toisa kahdesti vaan annoin laukata ja otin pikku hiljaa kiinni. Ja yritettiin mennä laukassa siitä kohdasta ilman estettä laukassa ja se aina lähti ja äippä sitten otti meidät juoksutukseen ja siinä tein paljon siirtymisiä ja kokosin ja annoin laukata ja taas kokosin jne. Sitten mutsi päästi meidät irti liinasta ja L meni hetken hyvin kunnes säikähti Mimmiä ja juoksi yhtäkkiä sivuun ja minä lennän niskoilteen Ladyn selästä alas.'' Olen pahoillani en jaksanut tuota tuhon kirjoittaa joten kopioin ''Haaste'' jutusta.

Tosiaan tuosta hyppy kerrasta ongelmat alkoi sen jälkeen Lady oli todella karmea ratsastaa. Jouduttiin menemään pitkään liinassa siinä L oli hieman kontroloitavissa. Siinä tehtiin pitkään töitä, kunnes asiat alkoivat pikku hiljaa tulla enemmän ja enemmän tietoa joka suunnasta tosin kaikki ei ollut totta mm. meille väitettiin kaikkea paskaa  että he ovat Ladyn pilanneet ja että L oli tosi upea kun se sinne meni ja sitä rataa. Nyt olen pikku hiljaa tutustunut tähän edelliseen omistajaan ja olen saanut hänestä ihan eri kuvan mitä on väitetty! Elikkä siis paljon paremman :)

Sitten Ladyllä alkoi selviämään mistä tuo huono ratsastettavuus johtui selästä. Ladyn selästä löytyi tosi paljon jumeja jotka tuttumme kävi akupunktio + laserilla hoitamassa. Voi tehdä tuosta hoidosta tarkempaa postausta jos haluatte?
Hoitojen jälkeen Lady alkoi heti paranemaan ratsastettavuudeltaan ja sitten heti seuraavalla viikolla tuli raspaaja raspaamaan hampaat ja kuolainkin oli löytynyt jolla  L toimii. Tämä kyseinen raspaaja halusi nähdä kun ratsastan Ladyllä ja kun hyppään meinasin saada paniikki kohtauksen tai jotain kun ämpäreitä laitettiin 2 päälleikkäin ja päälle puomi eili n.60cm korkea. Silti olin ihan paniikissa kun viime kerralla sattui ja kun L silloin lähti ja sitten oli ollut se tynnyri juttu kauhussa että yhtenä pelotti sen kun siinä ei ollut tolppaa että olisi jatkunut ylemmäs, eli sekin siinä pelotti ja luotto hevoseen oli 0% , mutta L yllättikin. Se tuli nätisti kootussa ja otin pari vauhdikkaampaa askelta ennen estettä ja oli ''nytkö lähti'' no ei, L tuli heti nätisti ''takaisin'' eli siis tuli heti kontrolliin ja multa itku pääsi. Tulin sen jälkeen viellä pari kertaa molemmista suunnista ja sen jälkeen loistin kuulemma kuin Naantalin aurinko. 

Siitä lähti meidän tie ylöspäin ja tuossa elokuussa tai joskus silloin 90cm ladyllä ja hyvin meni! vähän innostui mutta niin estehevosen pitääkin! 
Sen jälkeen huomasin että satula on epäsopiva ja ratsastin sen jälkeen ilman satulaa ja nousu jatkui ja Ladylle lähti lihaksia kasvamaan. 

Viellä vanhan satulan aikaan käytiin kerran yksin ja L veti ukarit ja minä lensin kiven päälle. 
Ja sen jälkeen mentiinkin äitin perässä, että äippä oli jonkun ravurin kanssa kärryillä kunnes kerran huomasin että L oli ''ahdas'' edestä ja jäykkä, silloin huomasin satulan epäsopivuuden.

Ilman satulaa ratsastukset sujui tosi hyvin, L meni hienosti ja rennosti. Sitten löytyi se satula mikä meillä on nyt ja se on todella hyvä! 

En uskonut meneväni viime vuoden puolella yksin maastoon, mutta toisin kävi. Menin aika paljon silloin kun oli lumet niin yksin maastossa, menin monen kilsan laukka lenkkejä menin siis pää osin laukkaa ja Ladyn kunto oli kasvanut valtavasti kävimme yhden kivan lammen lähellä maastossa, siellä on ihanat pehmeät hiekkatiet ja mäet missä on hyvä treenata kuntoa ja todella tehokasta myös ratsastajalle! 

Ja nyt Ladylle on taas tullut selkä ongelmat niistä vapaista, tuntuu että ei voi kohta kun päiväksi irroittautua jonnekkin, mutta itse olen hevoseni päättänyt mutta en kyllä kadu mitään! Lady myös tuki Kauhulla ratsastusta ja L on venyt minua paljon eteenpäin. 
Onneksi minulla on paljon ihmisiä ympärillä jotka stemppaa Ladyn kanssa. Kiitos kaikille meitä tukeneille ja tukeville <3

Tässä tiivistettynä mun ja Ladyn alkutaipale.  
Kertokaahan mielipiteitänne ja mitä haluatte lukea! Myös vinkkejä saa laittaa ! :)


                                                                  Kesällä-13

 

 Ladyn eka pv meillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti