torstai 26. joulukuuta 2013

Historian havinaa (Kuva + teksti varoitus!)

Moikka! Nyt tulee sitten se erikoispostaus mikä piti tulla joo aattona. Ja se tulee ratsastus vuosistani toisin sanoen ''Vanhat hyvät ajat''.

Meillä oli jo ennen syntymääni hevosia. En kaikkia niitä muista mutta ainakin suokki ruuna Hamletti (Hamppa), Lämppäri tamma Damp Arrow (Tumppi/Dumle), Lady Sharon (Kaneli) ja v.2000 Kanelille syntyi varsa Axel Rose (Axu).

Olin 6v kun sain ensimmäisen oman ponin se oli ravi-/ratsu shettis Prinz Columbo. Se oli hauska poni, kun se minua ja serkkuani Suvia kun sitä yhdessä talutimme, se meitä raahasi ruohotupsujen perässä pitkin pusikkoa. Ravi menestystäkin tuli aina välillä. Prinu oli oikea rodeo poni ratsastaessa, poika veti aina hirveätä rodeota ratsastaessa ja monesti sieltä tuli lennettyä minne sattuu.
Sitten oli ''pelleratsastus'' serkkuni siis meni ponin selkään ja silla oli vain satula ja Suvilla oli tietysti kypärä päässä, no hehän menivät vaikka mihin! Lantalaan,heinäkasalle,ruohikolle ja menoa jatkui niin kauan kunnes prinu Suvin aika pahasti pukitti alas selästä.
Sitten kerran kun suvi meni prinulla pellolla ja pisti pään alas ravissa ja Suvihan sieltä tyylikkäästi liukui alas.
Se oli sellainen ilkiö mutta mailman ihanin. Sitten prinun kanssa oli shetu tamma kultis (En osaa kirjoittaa oikeaa nimeä) se vähän ns. Vain oleskeli meillä.




06-07 Aloitin ratsastuskoulu Pikku Pihlajassa tunnit siellä kävin vuoteen 09-10 en muista tarkkaan. Sieltä käytiin perus asiat oppimassa kunnes minulla alkoi tökkimään kun ei oppinut mitään uutta.








08 Sain Norin. Alkuun kävin meidän tallilla olleen ratsastajan valmennuksissa ja kehityttiin sitä kautta. Sitten myöhemmin erään tallillaisemme kanssa kävimme Mintun kouluvalmennuksissa n.1vuoden ja sen jälkeen erään toisen tallilaisemme estevalmennuksissa. 2011 kesä oli paras kesä ikinä! Päästiin naapurimme kentälle hyppäämään, kun he saivat käyttää rataamme. Naapuriemme kentällä hypimme suht isoja esteitä, heillä oli huippu hyvä estekalusto kaikenlaisia erikoisia esteitä ja Nori ei niitä ei ollenkaan kyttäillyt se oli kyllä paras poni <3 kotona hypättiin meidän enkka 125cm okseri ja ilmaakin jäi alle ihan kivasti. Noriin pystyi aina esteillä luottamaan 110% kenenkään muun kanssa en ole tuntenut samaa Ladyn kanssa on vähän tullut samankaltainen fiilis. Norin kanssa kehityin huimasti ja laihduin. Norin kanssa koin parhaat vuodet toivottavasti Ladyllä koen samanlaisia fiiliksiä. Norin kanssa oli aina kivaa ja myös pari kaveriani opetteli Norilla alkeet ja vähän enemmän. Sain myöskin ehkä Norinkin ansiosta kavereita. Älkää ajatelko että he ovat niitä jotka vain haluaa ratsastamaan, koska niin ei ole. Noria rakastin ja tulen aina rakastamaan, olihan se ensimmäinen poni jolla opin todella paljon ja muutenkin minulle todella merkittävä poni.
















Dali Abb: Dali oli yksi merkittävimpiä hevosia myös minulle. Sillä ratsastelin jonkin verran ja olin tamman ''hoitaja'', vaikka se omamme oli. Se oli ihan minun suosikki hevosia ja todella mukava luonteinen tamma. Dali juoksi kilpaa viellä meillä mutta ei oikeen menestynyt. Nyt meillä on Dalin varsa Biuti joka on ''mun''.
Dapparilla ja Prinulla lähti meiltä samaan aikaan nimittäin v.2009 vaihtuivat  KAUHUUN! Eli niin Kauhu meille siis tuli.







Rozzigus: Lv-tamma on myöskin näitä minulle tärkeitä. Aluksi en pitänyt Rozzista yhtään ja se oli meille tullessaan aivan karmean näköinen! Se siitä pikku hiljaa parani menestystä ei oikeen ikinä tullut kun tamman ''pää oli ajettu loppuun ''. Sillä sitten aloin ratsastaa ja kouluttaa ratsu juttuja ja nehän onnistui! Puolessa vuodessa laukat pysyi kumpaankin suuntaan kentällä monta kierrosta ilman oikomisia ja kulki jopa HIDASTA laukkaa ja kantoi itsensä nätisti. Rozzilla hyppäsin 2011 kesällä 100cm korkean esteen se oli ihan huippua! Rozzi oli radalla kaverinkanssa menessä todella kuuma ja muutenkin oli kuin olisi tikittävän aikapommin päällä ratsastanut se keuli,tahti ja yritti koko ajan lähteä menemään lujaa, se siinä hevosessa viehätti. Rozzikin ns.Vietiin minun alta kun kerran olin isällä viikonlopun Mäntsälässä ja kun menin kotiin Rozzia ei enää ollut missään.





Barry Burn: Lv-Ori. Pärry juoksi meille 09 ekan voiton! Ja viellä Vermon V5 lähdössä. Ja 2012 aloin ratsastamaan Pärryä. Pärskin kanssa hypättiin korkeimmillaan 80cm pysty ja 70cm okseri. Tyyli oli kyl 10+++ Pärry lähti meiltä 2013 alussa? Jos en väärin muista. Pärry on tällä hetkellä Pornaisissa harraste hepana.






Kauhun Puhe: Kauhu oli meillä tosiaan v.2009-2010 ja tuli meille 22.12.2012 Kauhun kanssa opin tämän kesän ja kävin valmennuksissa ja parissa kisoissa. Kauhultakin opin todella paljon ja Kauhua ikävöin todella paljon silloin aikoinaan ja silloin kun huomasin Kauhun myynnissä juoksin alas itku kurkussa ja huudan että Kuhu on myynnissä olin silloin todella sekaisin onnesta koska tiesin ettei äiti voi sanoa tässä tilanteessa ei. Ja niin Kauhu sitten meille tuli. Itkin koko matkan hakemaan kauhua ja paikan päälläkin itkin (käyttin Kauhu hakemassa Lahden raviradalta) Kauhua kuntoutin talven pitkillä lenkeillä ja upeahan siitä tuli! Ja Kauhu pääsi meiltä hyvään harraste kotiin 22.12.2013 Kokkolaan.








Nyt minulla on Lady jonka kanssa yritän edestyä ja edistymistäkin on jo paljon! Ja mun ja Ladyn alku taipaleesta tulee postausta kun kerkeen kirjoittaa.Huomenna näen pitkästä aikaa serkkuani ja oikeen yli 8h  13-22 menemme käymään Suvin kanssa tallilla missä hän hoitaa ja ratsastaa shettista ja pyysi minua kantsomaan heidän kehitystään.

Mitä piditte postauksesta? Laittakaahan kommentia tulemaan!

7 kommenttia:

  1. yhyyy, itku tuli kun itsekkin aloin näitä heppoja ja poneja muistelemaan ja luin tätä ! olis niin ihana päästä näitä heppoi kattomaan, ikävä on kova <3

    JA JOS JOKU TIETÄÄ MISSÄ ETENKIN PRINU ASUU, NIIN LAITTAA HETI KOMMENTTIA TULEMAAN :)

    jaja tyylikkäästi noussu toi sun housun lahje ja voi että ku oot ollu lyhyt :D (noi pikkupihlajan ekat kuvat)

    VastaaPoista
  2. Oih, Nori, Pärry ja Kauhu oli ihania heposia <3

    VastaaPoista
  3. tää kommentti ei OIKEASTI oo tarkotettu loukkaavaksi, mutta haluisin kysyä sulta että olitko ite omasta mielestäs sopivan kokonen menemään esim. tolla Barry Burnilla? (esimerkiksi kuva 34, ei näytä hirveän sopusuhtaiselta)

    eihän muiden mielipiteillä sinänsä ole merkitystä, sinun hevosiahan ne on, mutta halusin vain kysyä. toivottavasti vastaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis pärryhän ei meillä enää ole ja olen sillä 2vuotta sitten mennyt. Olen kyllä mielestäni ihan sopusuhtainen jos vertaa esim. Ex.poniin :)

      Poista
    2. Ja kuva otettu vähän hunosta kulmasta :)

      Poista