tiistai 19. marraskuuta 2013

Mielipidepostaus! Ihmiset jotka arvostelevat toisten ratsastusta vaikka ei edes tuntisi kyseistä henkilöä

Moikkis! Sainkin hieman hankalan aiheen puhuttavaksi sillä tästä on vaikea kirjoittaa, koska tunteita on vaikea tässä aiheessa pukea sanoiksi. Ajattelin myös ottaa puheeksi samalla haukkumisen yms. mikä liittyy aiheeseen!

Ratsastuskouluissa törmää hyvin usein tähän ''ilmiöön'' siellä on sellaisia 9-13v (tai vanhempia/nuorempia) pikku-likkoja katsomassa toisten ratsastusta. Alku käynnit saa vielä tehdä suurimmalta osin rauhassa paitsi että siellä saattaa kuulua jo supinaa jos yksi ryhmäläisistä on tukevampi tai joku ei istu ryhdissä tms. Sitten ravissa alkaa kauhea supina kuulumaan kentän/maneesin laidalta '' Kato mite huonosti toi ratsastaa'' ''Kato mite toi hepo kärsii ku toi ratsastaja on niin painava'' ''Kato se repii tota ponii suust''. Itsekkin olen tätä joskus ratsastuskoulu aikoinani kuullut mutta en pahemmin tiedä mitä kaikkea siellä supatetaan.
Eikös ratsastuskoulun tarkoitus ole OPETTAA? Ei kukaan ole seppä syntyessään.
Minusta on todella röyhkeää ja töykeää arvostella muita, eihän kukaan ole samanlainen ja jos olisi elämä olisi todella tylsää! Kaikki olisivat vain toistensa kopioita.

Ratsastuskouluaikojani PPR Anni Snow
 
Sitten on nämä ''IHQQQUUUUU'' tyypit. En voi sanoa muutakuin huoh. Nämä tyypit kommentoivat juurikin HT.netissä ja muilla gallubeilla ja blogejen kommenteissa Erittäin Ovelasti anonyyminä (tässä kohtaa pitää revetä). Tiedän ihan nimeltä muutamia tyyppejä jotka harrastavat tätä ei ole tosiaankaan minun minkään laisia kavereita, kumminkin tunnen hevospiireistä. En lähde itse heitä tässä nimeämään koska se olisi vähän kuin heidän tasolleen alenemista. Kyseiset henkilöt jopa ihan on pokkana menneet kommentoimaan ''ammattilaisten'' (siis hyvien ratsastajien videoihin paskaa) mm.  En nyt mainitse kenen Blogiin johonkin  kisavideoon missä poni useampaan otteeseen kielsi  vai oliko se valmennus jotain sellaista että ''Ei ihme et poni kieltää kun hakkaat sitä''. Joo poni siinä kielteli ja ratsastaja siinä huomautti raipalla muutaman kiellon jälkeen että pelleily loppuisi ja poni vielä hetken siinä kielteli ja ratsastaja sitä raipalla huomautti, mielestäni pieni huomautus ei haittaa ja ei siinä huomautusta suurempaa tapahtunut (joo se oli se valkka) ja kyse ei todellakaan ollut hakkaamisesta. Eli voisiko tässä nyt sanoa että kommentoija suurenteli asiaa huomattavasti.
Myös tiedän kyseisten henkilöiden kommentoineen minun entisiin blogeihini pituudesta ja painostani myöskin kommentoivat kavereideni kuviin ilkeästi koska he saavat jotain hyvää mieltä siitä.

Nuo esimerkit ovat samalla anonymiaa ja myöskin suoraan tultu sanomaan ja se on ihan ok jos asiasta ilmoittaa asiallisesti ja OMALLA nimellä, eikä huutele anona asiattomia tuolla maailmalla. Internet on sinänsä huono paikka koska täällä on paljon paikkoja joissa voi huudella anona mitä sylki suuhun tuo.
Hulluinta on se jos menee kommentoimaan jollekin shettis ratsastajaille anona '' Hui kauhee oot iha liia pitkä ja painava tolle ponille!'' vaikka todellisuus on kirjoittaja vaikka esim. Painaa 40kg ja pituus vaikka 140cm, niin mikähän sitä anoreksiaa myös aiheuttaa? hmm.. Ei ainakaan se että sanotte normipainoiselle että on lihava. Hulluus on se että kommentoija on itsekkin shetu ratsastaja ja on itse liian painava ja pitkä tai on vain niin kateellinen. Minusta mikään noista ei ole tarpeeksi hyvä syy, koska tuollaiseen käytökseen ei oikeuta mitään. Voisivat myöskin vanhemmat opettaa lapsiaan paremmin että miten käyttäydytään. Minusta on hirveää katsoa kun sellaiset 10v lapset ja jo 9v lapset hukuttaa itsensä pakkeliin! Ja sitten huudellaan tyhmiä kun ollaan kaverin kanssa kahdestaan kaupassa. Mutta nyt eksyttiin taas aiheesta. Mutta ihan oikeasti MIKSI? Miksi te teette kiusaa muille?

Norii <3
 
Se on juurikin niin outoa kun osa näistä haukkujista ei edes tiedä ketä haukkuu! Kateus on se mihin ihmis-kunta kaatuu. Minulle ei tarvitse tulla ilmoittamaan että olen ylipainoinen koska tiedän sen itsekkin.
Itse en voisi ikinä edes kuvitella että alkaisin kateudesta haukkumaan muita, vaikka muutamia kavereistani kisaa kansallisissa menestyksekkäästi ja tottakai harmittaa etten ole itse siellä, mutta olen iloinen heidän puolestaan että he menestyvät koska hekin ovat niin paljon joutuneet tekemään töitä sen eteen. Toki heillä on hyvät hevoset ja ponit ratsastettavana mutta ratsastajakin joutuu tekemään töitä.

TE haukkujat ja muut ns.kiusaajat  tehkää töitä että tekin voitte päästä haluamallenne tasolle ratsastajana ja se ettei teillä ole juuri sitä automaatti vaihteistolla olevaa kisatykkiä ei tarkoita että heillä olisi. Jokaisella meillä on mahdollisuus menestyä ratsastuksen ja missä nytten haluattekaan mestyä parissa! Vaikka olisi varaa ratsastaa vain kerran viikossa unelmien eteen on tehtävä töitä jotkut ovat vain saaneet ehkä etu matkaa kun perheellä on ollut varaa ostaa hyvä ''kisa kalusto'', tämä ei tarkoita että ns. rikkaat ihmiset ei olisi joutuneet tekemään töitä. Ovathan hekin kaikki joutuneet opettelemaan ratsastuksen alkeet ja siitä eteenpäin.

Myöskään älkää ottako tätä tekstiä sillä että kaikkien pitää olla tavoitteellisia ja haluta menestyä ei. voi myös vain harrastella ja maastoilla vaikka kilpaillakkin huvikseen. Ei tarvitse ottaa kaikkea vakasti hevoset on hieno harrastus ja siitä on saatava nauttia!

Itse nautin eniten kilpailuista vaikkakin minulla kisa into tänä vuonna vähän ensimmäisten kisojen takia katosi koska aloin pelkäämään. Se oli ihan hirveää mennä sinne toisiin kisoihin pelkäsin kuollakseni ja itkin koko meno matkan koska minua pelotti jos tipun esteen sekaan ja halvaannun/kuolen enkä pääse enään ikinä ratsastmaan. Minua ei kukaan sinne kisoihin pakottanut äiti kyseli koko matkan että olenhan minä nyt ihan varma että haluan osallistua siihen vastasin ''Haluun, haluun voittaa mun pelon'' ja olen haasteista pitävä ihminen joten otin sen haasteena. Rataa kävellessäni meinasin jänistää kun näin esteen jossa oli mustat laatikot alla. Tärisin viellä hevosen selässä ja pelkäsin myöskin sitä että unohdan radan. Radalla jännitys hieman laski ja kun päästiin uusintaan itsevarmuus palasi vaikka kauhu minua kiikutti reippaasti koko radan.
Kotiin mennessäkin itkin koska olin niin tyytyväinen että voitin pelon ja kisat onnistuivat muutenkin hyvä 7/17 4vp uusinnasta 2 nopein aika (not bad).

 
Jokainen antakaa toistenne toteuttaa haaveitaan ja toveitteitaan!

Tässä tää nyt oli kertokaa mielipiteitänne ja laittakaa ehdotuksia mitä haluaisitte lukea/ katsoa videolta laittakaa siis myös Vlog ehdotuksia ja laittakaa sulkuihin Vlog esim. Mielipidepostaus aiheesta hakkuvista ihmisista (Vlog) muuten tulee tekstinä. Toivottavasti tykkäsitte :)!

Vihaajat Vihaa

Niille joil on paha olla


                             
                                         SH-Ruuna Kuvan Vintiö R.I.P
                                                    Olisko 09? tai 10?
                                               09 <3 ogt <3
                                          
                                                09 Old good times whit my Ex pony



3 kommenttia:

  1. Juu hyvä postaus, samaa mieltä ! :) itsekkin olen varmaan nähnyt kyseisen valkkavideon ja kommentin, minäkin kommentoin aina anona, mutta paska puhet pidän omana tietonani tai kommentoin asiallisesti anona tai omalla nimellä. Tunnen myös muutamia, jotka mm kisoissa tuuppaa hevostansa/poniansa ''rajusti'' esteelle ja tietenkin hepo kieltää ja oho kenen vika !? Hevosen tai yleisön... on siinä ammattimainen ratsastaja joo !! Mutta tämä oli hyvä postaus, toivottavasti tällaiset ''ammattimaiset ratsastajat'' lukevat tämän :)

    VastaaPoista
  2. Heips!:)

    Ajattelin ihan vain rakentavana kritiikkinä sanoa, että saat blogistasi hivenen siistimmän ja lukijaystävällisemmän, jos
    - Pidä suomenkielinen blogi suomenkielisen ("Old good times whit my Ex pony")
    - Lyhennä otsikoita. Yritä keksiä joku naseva ja iskevä lyhyt otsikko!
    - Oikolue teksti ja koeta saada siitä pikkuhiljaa sujuvampaa
    esim. "ja jos olisi elämä olisi todella tylsää! Kaikki olisivat vain toistensa kopioita."
    olisi, olisi, olisivat -> lukijalla menee sormi suuhun
    "Se on juurikin niin outoa" Miten outoa? Juurikin niin ikäänkuin viittaa johonkin, mutta tekstistä ei sitä löydy.
    gallubeilla = gallupeilla (ht.net on foorumi, ei gallup. Gallup tarkoittaa kyselyä:) Eli muilla foorumeilla [gallup tulisi myös taivuttaa gallupeissa, sillä gallupeilla olisi ikäänkuin "mitä kysyjä hakee gallupillaan?"=mitä kysyjä hakee kyselyllään, eli eri sijamuodossa )
    ihmis-kunta, yhteen ihmiskunta

    Myös lausepituutta kannattaa välillä miettiä. Kohta
    "Itse en voisi ikinä edes kuvitella että alkaisin kateudesta haukkumaan muita, vaikka muutamia kavereistani kisaa kansallisissa menestyksekkäästi ja tottakai harmittaa etten ole itse siellä, mutta olen iloinen heidän puolestaan että he menestyvät koska hekin ovat niin paljon joutuneet tekemään töitä sen eteen."
    voisi olla sujuvampi jos jakaisit virkkeen pariin lyhyempään.

    Toivon ettet ota kommenttia turhana pilkunviilauksena tms. ajattelin vain että rakentava kritiikki voisi auttaa sinua kehittämään blogiasi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos asiallisesta kommentista :) tuonne vahingossa tainut tua gallup tulla kun tätä aika myöhään illalla kirjoitin. Itse "opettelen" bloggaamista vasta, joten kaikki vinkit ovat tarpeen ja hyödyksi :) en keksinyt tuohon oikeen mitään lyhyttä otsikkoa niin siitä tuli valitettavasti pitkä :/

      Poista