sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ladyn jalkojen ja lihastenhoito

Nyt vähän tälläistä erikoisempaa postausta, kun tänään oli Ladylla vapaa päivä. Eli vähän miten Ladyn jalkoja sekä lihaksia huolletaan.

JALAT:

Jalat hoidan aina liikutuksen jälkeen. Mielestäni jalkojenhoito on yksi tärkeimmistä asioista jota hevonen tarvitsee. Toiset tosin enemmän esim. jonkun jalkavaivan sairastanut ja sitten hevosilla joilla ei ole mitään vikaa, ei tarvitse niin paljoa sitä hoitoa.
Itse yritän mahdollisimman hyvin ennaltaehkäistä jalkaviat, vaikka Lady jaloistaan onkin terve, mutta olen tullut senverran herkäksi näitten jalka juttujen kanssa.
Rankemman liikutuksen jälkeen ja välillä muitenkin kylmään jalat jäillä tai kylmällä vedellä. Jonka jälkeen kuivaan jalat, jos vedellä olen kylmännyt ja laitan linimentin ja B.O.T (Back On Trak) patjat.
Jotkut ajattelevat B.O.T tuotteista, että ne ovat humpunkia eivätkä toimi. Minusta ne ainakin toimii! Edellisellä ponilla kun oli hankosidevamma johon B.O.T tuotteet auttoivat hyvin, tottakai siinä oli myöskin muita ''hoitoja'' kylmäys joka ratsastus kerran jälkeen ja linimentit.
Ajattelin ostaa jossain välissä B.O.Tin treenisuojat, sekä botilta on tulossa jänne- sekä hivutussuojat, joten ne varmaankin hankintaan menevät. Haluan että hevoseni pystyy elämään jaloistaan sekä lihaksistaan terveesti, jotta sillä olisi mahdollisuus liikkua hyvin ja vapaasti ilman rajoitteita. Ja kun hevonen voi hyvin on sen kanssa mukava harrastaa ja hevonen voi luottaa omistajaan, että se varmasti hoitaa jos jotain sattuu.

Kuvat Googlesta


LIHAKSET:


Lihakset on toinen todella tärkeä hevosen hyvinvoinnin kannalta. Sain eräältä hermoratahuierojalta, joka siis kävi Ladyä akupunktiolla hoitamassa, sekä laserilla, ohjeen hieroa joka ratsastuksen ja liikutuksen jälkeen lihaksisto kevyesti niin hyvä tulee. Ja niin olemme tehneet ja hyvänä ne ovatkin pysyneet.
Tosiaan siis aina liikutuksen jälkeen hieron ja hieron lämpölinimentit lihaksistoon. Sekä sillon tällön käytän Nikkenin magneetti loimea.
Myös venyttelen Ladyn jalat sekä selän, jotta myös pysyy venyvänä ja vetreenä.
myös kaulalihakset ja lavat ovat hyvässä hoidossa.
Äitikin hieroo Ladyn tietyin väli-ajoin perusteellisesti ja tässä lähi-aikoina varmaan soitetaan sille hermoratahierojalle, että tulisi käymään taas Ladyn läpi.

Laittakaa kommenttia mitä haluatte lukea ja kertokaa toki myös mielipiteitänne! Miten te hoidatte hevostenne jalkoja ja lihaksia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti