maanantai 7. huhtikuuta 2014

Erikoispostaus! Ladyn ruokinta

Ajattelin tehdä postauksen Ladyn ruokinnasta, minun piti tämä tehdä jo aikaisemmin, mutta aikaa ei ollut.

Elikkäs, Lady suht isona hevosena tarvitsee paljon ruokaa ja kaiken lisäksi kun sitä yritetään lihottaa kun se on vähän ruipelo ja muutenkin että saa sille lihaksia rakennettua. Tässä postauksessa kerron että mitä Lady syö, kuinka paljon ja miksi juuri sitä ja myös että kuinka usein. Ja hinnat perässä, eli siis yhden säkin hinta.

No Lady tietysti syö sitä mitä kaikki muutkin hevoset eli heinää, sille ei tarvitse varmaan antaa perusteluja, että miksi se sitä syö. Lady syö enemmän heinää kun muut, tarkkaa määrää en osaa sanoa että kuinka paljon, mutta normaalia enemmän. Lady saa 4krt päivässä heinät. Eli aamu, päivä (klo 12), sitten klo:15-16 ja iltaheinät 20-21 aikaan.

Prix(14.80€): Lady syö prixiä 2krt päivässä aamulla ja illalla 2l kumpanakin. Mutta miksi juuri prix joka sisältää kauraa ja ''kuumentaa'' hevosta? Ladylle sopii kaurapitoinen rehu eikä se siitä ole kuumunut, enemmän Lady kuumui kun sille syötettiin Peacemakeria ja se johtunee siitä että ohrahan kuumentaa itseasiassa hevosta jopa enemmän kuin kaura, mutta se on elimistöllinen asia.

Speedpower(20.10€): Lady saa SP.tä 0.5l aamuin ja illoin. SP antaa hyvän vitaamiini hiven-ja kivennäisaineiden lisän sekä on myös hyvä täydennysrehu.


Protein(25.50€) : Lady syö Proteinia n.1dl aamuin ja illoin. Proteinia Ladylle syötetään nyt lihastenkasvatuksen (podari) takia jonka jälkeen varmasti jatkamme lihasten ylläpitämisen apuna

Greenline (18,60€): Nyt talvella Lady saa ennen iltaruokaa Greenlineä ison satsin, lihotuksen vuoksi sekä talvella kun ei ole vihreää ruohoa tarjolla pelkkää heinää niin se on hyvänä täydentäjänä ja kun tuntuu että heinä ei ole kauhean ravintopitoista. Greenlinen seassa on: (psyllium), MSM ja suola

Psyllium(3kg 77.70€): Ladylla on nyt viikon psyllium kuuri. Psylliumia syötetään siis 40g (yksi puolen desin mitta) sekoitettuna 2l vettä. Ladyllä olen syöttänyt sen greenlinen joukossa. Kun psyllium kuuri loppuu Lady syö Arbocelliä joka tukee vatsan hyvin vointia.

Huh! Tuntuupa että Lady syö vaikka ja mitä, mutta kaikki ovat tarpeellisia eli lyhysti: Heinää,Prix,Speedpower,Protein,Greenline, Arbocel( 62€) Ja on kyllä hinnatkin, mutta onneksi ei mene säkkiä päivässä vaan kestää useamman päivän ja tietenkin muutkin kuin Lady syö noita ruokia.

Lisää tietoa rehuista: http://www.racing.fi/ Arbocellistä: http://www.hevari.fi/product_details.php?p=2937.

Rehut hankimme yleensa Agrimarketista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti