perjantai 28. helmikuuta 2014

MPP. Hevoset liikenteessä

Sain Millan postauksesta idean tehdä postauksen tuolla etelä-suomessa hevosten liikkumisesta teillä/ teiden yli.

Etelä-Suomessahan on paljon vilkkaita teitä ja ratsukoita näkee paljon menossa Lemmenlaakson lenkille ja meidän vanhastakin paikasta siellä kävi ihmisiä ratsastamassa. Ja nyt sieltä oli uutisoitu kuinka hevoset häiritsevät liikennettä jäämällä esim. pyörimään keskelle tietä säikähdettyään autoa/mopoiliiaa. Uutisessa ei tarkemmin sanottu tekikö autoilija jotain että hevonen alkoi siinä pyörimään. Ja oltiin huolissaan, että jos hevosille ja ihmisille tapahtuu jotain ja toivottiin kaupungin ja poliisin ottavan asiaan kantaa.

Mielestäni myös autoiliat ja mopoiliat eivät kyllä ole ihan parhaan mukaan käyttäytynyt, tööttäilevät,huutelevat ja jos jonkinmoista. Muistan että tuossa syksyllä (?) oli juttua kuinka olisiko ollut kirkkonummella? En tarkalleen muista, mutta kummiskin mopoiliat olivat pelästyttäneet maastossa olleen ratsukon ja ratsastaja ei muistaakseni ollut hirveän kokenut ja oli pudonnut pahasti hevosen selästä ja hevonen oli juossut talliin ja oli ollut aika veressä. En muista olisiko ollut niin että hevonen olisi johonkin soraojaan peruuttanut (?) muistan kummiskin että tuollainen oli tuossa syksyn vai kevään korvalla ollut.
Joten kyllä heissäkin sitä vikaa on.
Mutta nyt näin yleisesti mielestäni hevosella joka säikkyy autoja/mopoja vaikka ne ei mitään tekisi, niin niiden hevosten kanssa voisi mielestäni jättää sinne teille lähtemisen. Hevoset jotka liikennettä pelkää on vaaraksi myös muille ihmisille ja paljolti myös ratsastajalle. Hevonen säikähtää jotain pahasti ja hyppää yhtäkkiä vaikka pystyyn tai muuta vastaavaa ja ratsastaja tippuu selästä, pahimmassa tapauksessa tämä tapahtuu tietä ylitettäessä ja ratsastaja tippuu keskelle tietä ja menetää tajuntansa, sitten sieltä tulee hämärässä vaikka auto tai vaikka ihan valosassakin, mutta ei huomaa keskellä makaavaa ihmistä tai ei kerkeä liukkaalla jarruttamaan ajoissa niin mitäs sitten tapahtuukaan? Ny viellä kun pimeä tulee suht nopeasti ja talvisin on liukasta muutenkin. Tai sitten tippuu vaikka pyörätielle ja hevonen juoksee yht'äkkiä autotielle ja siellä on paljon liikennetta tai vaikka ei olisikaan, kummiskin tästäkin syntyy iso vaaratilanne.
Joten kannattaa näitten ''herkempien'' kanssa miettiä lähteekö sinne autojen kanssa sukkeloimaan.
Itselläni on käynyt tuuri ettei Lady pelkää mitään autoa kun se menee ohi, ei edes yhtä m****u kaahaajaa joka on monta kertaa meinannut ajaa päällenni kun se yli 120km/h tulee sieltä mutkasta, täytyisi saada rekkari ylös ja soittaa poliisille.
Tosiaan kummankin osapuolen kannattaisi miettiä miten käyttäytyy ja ratsukoiden onko hevosen kanssa turvallistä lähteä tielle? Hevosenkin pystyy niihin totuttamaan, mutta omaa henkeä ei kannata lähteä uhraamaan jos hevonen paniikin saa, eli tutussa pihassa ajaa vaikka tarhan ohi autolla ja muutenkin taluttelee, tietysti turvavälin päässä autosta ettei käy vahinkoa, niin tutustua autoihin rauhassa.

JA AUTOILIAT SAA ALKAA MYÖS MIETTIMÄÄN MITÄ SIELLÄ LIIKENTEESSÄ TEKEE!! EI TÖÖTTÄILE HEVOSTEN LÄHELLÄ OLLESSA, EIKÄ MITÄÄN MUUTAKAAN TYHMÄÄ! 

Itseäni huonosti käyttäytyvät autoiliat ärsyttää erittäin paljon! Pitää tahallaan aiheuttaa ongelmia muille ja itselleen.
Hevonen on vähintäänkin yhtä painava kuin hirvi. Haluaisitteko sellaisen siihen konepellille keikkumaan? Miettikää kun hevonen vaikka potkasee tuulilasin läpi jalkansa ja potkasee viellä päähän! Mielestäni se olisi kyllä törppö kuskille 100% oikein mutta 0% oikein sille eläimelle.
Täälläkin sellaisia urpokuskeja on jotka tööttää tuossa tarhojen ohi ajaessa. Olen tässä suunnittellut kun maastoon seuraavan kerran lähtiessä otan suht isoja kiviä taskuun ja törppökuskien autoon heitän. Oppivatpahan, tietenkin siitä voivat korvauksia alkaa vaatimaan, mutta siinähän vaativat.


Muistkaa käyttäytyä ja olla liikenteessä varovaisia niin kaikki selviävät turvallisesti! :)

Muistakaa myös HEIJASTIMET!!!!! ja myös muut turvavarusteen (kypärä,turvaliivi on myös hyödyllinen, yms turvavarusteet)

Tää oli nyt tälläinen avautuminen laittakaa kommentii mitä piditte! :)¨
Kuva Aamulehti
(sori suvi oli pakko)




Kuva Iltalehti

Tiedän että joku kysyy niin kerran testasin Ladylle pessoaa







2 kommenttia:

  1. söpö toi mun könötys :d mut kivapostaus essi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Danke. Se on söpö XD pääsiäisenä muista huikeet idikset (tossa sitte jäbä äänel)

      Poista